Zwerftocht door duin en bos

Pootafdrukken van konijn in het witte zand van de helmduinen langs de kust van Noord-Holland bij Julianadorp;Paw prints of rabbit in the white sand of the dunes along the coast of North Holland in Julianadorp

Wandel mee op donderdag 17 januari om 9:30 uur en geniet van deze winterzwerftocht door de Donkere Duinen, De Grafelijkheidsduinen en over het strand.

Een gids van Landschap Noord-Holland begeleidt de tocht en vertelt je alles over het gebied en de planten en dieren die er leven.

Ook in de winter is er van alles te beleven in de natuur. Verschillende soorten mossen en korstmossen staan er prachtig bij. Overwinterende vogels zijn op zoek naar voedsel. Wie weet tref je de kramsvogel of de koperwiek, of een vos of een konijn? Kortom, een zwerftocht vol verrassingen!

Tip van de boswachter: neem je verrekijker mee. Het wordt een flinke tocht door struinnatuur, dus trek goede wandelschoenen aan en neem iets te eten en te drinken mee voor onderweg.

Kijk op www.gaatumee.nl en meld je aan. Donderdag 17 januari van 9.30 tot 12.00 uur. Start bij bezoekerscentrum De Helderse Vallei, Jan Verfailleweg. Ter plekke aansluiten kan ook.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie