Zwemmers Zeemacht naar Swimcup

Vier zwemmers van MSV Zeemacht doen van 6 tot en met 10 april wordt in Eindhoven de Swimcup gehouden, wat tevens het Open Nederlandse Kampioenschap is.

Deze internationale wedstrijd geldt als een van de laatste wedstrijden waar de Nederlandse zwemtoppers zich kunnen kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio.

Amber van der Kruk heeft zich gekwalificeerd voor maar liefst negen IPC nummers: de 50, 100, 200 en 400 meter vrije slag, de 50 en 100 meter rugslag, de 50 en 100 meter schoolslag en de 200 meter wisselslag. Amber is al een aantal jaren succesvol in het IPC-circuit, wat dit jaar heeft geresulteerd in een plek in de Nederlandse paralympische junioren-jeugd selectie van de KNZB.

Zus Anouk heeft zich gekwalificeerd voor de 50 meter schoolslag. Zij neemt al jaren deel aan NJK’s en voor haar is dit de eerste senioren lange baan kampioenschappen. Dit jaar heeft zij zich sterk ontwikkeld op de schoolslag.

Christiaan van der Zwaal komt uit op de 50 en 100 meter vlinderslag en de 200 meter vrije slag. Hij is een specialist op de vlinderslag en is een van de weinige zwemmers in de Kop van Noord-Holland die in staat is om onder de minuut te zwemmen op de 100 meter afstand.

Tenslotte zal Jordi de Nijs deelnemen aan de 50 en 100 meter vlinderslag en 200 meter vrije slag. Ook Jordi is een regelmatige deelnemer op Nederlandse Jeugd Kampioenschappen en zal ook voor het eerst deelnemen aan de senioren NK lange baan.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie