Zwemmers Zeemacht naar NK

Zwemtalenten van MSV Zeemacht nemen de komende dagen deel aan de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen (NJJK) korte baan in Eindhoven.

Volgende week worden in Hoofddorp de Open Nederlandse Kampioenschappen korte baan voor senioren gezwommen. Bij beide wedstrijden zullen alle (jeugd-)zwemtoppers van Nederland in actie komen.

Het is zes zwemmers van MSV Zeemacht gelukt om zich te kwalificeren voor deze prestigieuze wedstrijden. Bij het NJJK komt Michael van der Wal op zeven afstanden uit, waarbij de focus zal liggen op de vrije slag en rugslag. Op de 50 meter rugslag is hij titelverdediger. Emma Riemers zal voornamelijk op de vrije slag nummers actief zijn.

Collin Schouten komt op vijf voornamelijk langere afstanden uit, waaronder de 400 meter vrije slag en 400 meter wisselslag. Boyd Wijkman heeft zich gekwalificeerd op de 200 meter rugslag.

Bij het NK senioren zal Amber van der Kruk voor de Nationale Paralympische Jeugdselectie uitkomen en op diverse afstanden actief zijn.

Bijzonder is haar deelname aan de 800 meter vrije slag, waar zij zal proberen het Nederlands Record van Magda Toeters te verbreken. Christiaan van der Zwaal zal op zijn specialiteit, de 50 meter vlinderslag, uitkomen in Hoofddorp.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie