Zwemmers Zeemacht naar NJJK

Deze week worden in Eindhoven de Nederlandse Kampioenschappen voor Jeugd en Junioren op de korte baan gehouden. Het is vier wedstrijdzwemmers van MSV Zeemacht gelukt zich te kwalificeren voor deze wedstrijd.

Die vier zijn Amber van der Kruk, Michael van der Wal, Emma Riemers en Collin Schouten. Alle zwemmers hebben zich voor minimaal zeven afstanden weten te plaatsen en zwemmen dus een vol programma.

Paralympisch zwemster Amber van der Kruk zal zich vooral richten op de 50, 100 en 200 meter vrije slag, waar zij dit jaar grote sprongen heeft gemaakt en in de top van de ranglijsten staat. Ook bij de rugslag en de schoolslag staat zij hoog genoteerd en zijn er kansen op een medaille.

Michael van der Wal focust op de 50, 100 en 200 meter rugslag, waar hij in de top 4 van de ranglijst staat en dus kans maakt op een podiumplek. Bij de 50, 100 en 200 meter vrije slag staat hij in de top 10 van de ranglijst en behoort een hoge notering ook hier tot de mogelijkheden.

Emma Riemers zwemt alle vrije slag afstanden, van 50 tot en met 800 meter en komt ook nog uit op enkele rugslagnummers. Bij de langere vrije slag nummers behoort zij tot de top 5 van Nederland en dus is haar vizier op het podium gericht.

Collin Schouten tenslotte komt op alle lange afstanden uit, van de 400 meter wisselslag tot en met de 400 en 1500 meter vrije slag. Hij focust vooral op de langste afstand van het kampioenschap, de 1500 meter, waar hij een goede kans heeft om in de top 8 te eindigen.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie