Zwemmen kunnen ze wel in Den Helder

De meeste 8-jarigen in Den Helder beschikken over minimaal zwemdiploma A. Dat blijkt uit onderzoek via de basisscholen, op verzoek van de gemeente.

Kunnen de kinderen in Den Helder zich onder alle omstandigheden veilig en vrij bewegen in het water? Dat wilde ook de PvdA-fractie in de gemeenteraad graag weten. De gemeente heeft daarom bij de scholen voor primair- en speciaal onderwijs nagevraagd hoeveel 8-jarigen een zwemdiploma hebben.

De uitslag stemt sportwethouder Trees van der Paard gerust: “Het blijkt dat 91% van de 8-jarigen een zwemdiploma heeft!”

“Van de 524 kinderen hebben er 108 een A-diploma, 176 hebben A en B en 193 kinderen beschikken over een A,B, en C-diploma. 47 Hebben nog geen diploma maar de meesten van hen zijn nog op zwemles. Van twee kinderen is aangegeven dat ze gezondheidsproblemen hebben, zes kunnen er vanwege een (geestelijke) handicap niet zwemmen.”

“Je zou natuurlijk graag willen dat alle kinderen in onze stad over een diploma beschikken, maar 91 procent vind ik een geruststellende en veilige gedachte”, aldus de wethouder.

“En dat percentage wordt vast nog hoger, want van de groep die nu nog zwemles heeft zullen de meesten hun diploma behalen.“

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie