Zwembad krijgt een spraypark

Het zwembad krijgt er een spraypark bij. Stichting Aquacentrum heeft een verzoek gedaan aan de gemeente om akkoord te gaan met de uitbreiding en het college heeft inmiddels ja gezegd. Het Spraypark wordt aangelegd in een gedeelte van de buitenruimte, aansluitend aan het zwembad en heeft als doelgroep de allerkleinsten (baby’s, peuters en kleuters).

Het spraypark komt aan de achterzijde van het bad, op het perron waar ook al een 25 bij 10 meter bad is. Het gaat om een ondiep peuterbad, een verhoogde uitkijkpost en een aantal voorwerpen / speeltoestellen waar op momenten water uit spuit, stort, valt.

“Er is nu wel een akkoord om het uit te voeren, maar dat lukt niet meer voor de zomer”, laat Jelle Wieling namens het zwembad weten. “De familieglijbaan moet verplaatst, dan moet het spraypark worden aangelegd. Het buitenbad is open en het zomerseizoen komt eraan. Kortom, de aanleg wordt zodanig uitgevoerd qua tijd dat het volgende zomer gereed is.”

Met het realiseren van een Spraypark kan het zwembad Heersdiep voorzien in de behoefte van de bezoekers om ook de baby’s, peuters en kleuters een zwemfaciliteit te bieden en zo de aantrekkelijkheid te vergroten van het zwembad voor het publiek.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie