Zuurbier sterkste in snoeiharde strijd

De Citymarketing ‘Stoere en Energieke’ Omloop is gewonnen door Thijs Zuurbier. Hij won de eindsprint van het peloton. Joris Blokker kwam als tweede door. Blokker behoudt het geel, maar zijn voorsprong op de nummer twee Zuurbier is geslonken tot slechts een paar tellen.

Harde tegenwind op de dijk, een steil klimmetje in Huisduinen. Daarop concentreren de coureurs zich in de 4e etappe van de Helderse Tour: negentien rondjes dijk van 3,6 kilometer met Kaap Hoofd als keerpunt en het plein voor Fort Kijkduin als finishplek.

Slag slaan
Voorafgaand aan de koers zegt geletruidrager Joris Blokker voor de LOS-microfoon dat vandaag de slag geslagen moet worden. Want in het criterium van morgen, zondag, op de Javastraat zal dat niet kunnen. Blokker voert het algemeen klassement aan met 5 seconden voorsprong op Ruud Slagter en 7 seconden op Thijs Zuurbier.

Domme pech
Wat Blokker op het moment van zijn interviewtje uiteraard niet weet is dat hij na een half uur koers een nieuw achterwiel moest steken. Hij loopt een aanzienlijke achterstand op maar weet deze stayerend achter een motor goed te maken.

Vreselijk hard
Ondertussen gaat het er vreselijk hard aan toe, zo meldt onze verslagever Cees Smit voor de LOS Radio.
Met nog zes ronden ofwel zo’n 20 km te gaan doen Arjan Bos en Simon Schouten een ontsnappingspoging. Ze komen hooguit tot 300 meter voorsprong. De geletrui spoort zijn troepen aan om het tempo omhoog te gooien. Schouten, ook marathonschaatser, weet aanvankelijk niet van wijken, maar wordt toch bijgehaald.

Gesloten pak spurt
Nog 12 kilometer, de finale is echt los. Een gesloten pak spurt op de eindstreep toe. Op een paar honderd meter van de finish gaat Thijs Zuurbier voluit. Blokker er achteraan maar weet zijn opponent niet te passeren. Winst voor Zuurbier plus bonificatie, maar net niet genoeg om het geel te heroveren.

Eerste reacties
Blokker in een eerste reactie: “Ik verloor omdat ik pech had.” Zuurbier: “Door die harde wind was het moeilijk om weg te komen. Deed ik ook geen poging toe, ook omdat ik wist dat dit soort aankomsten mij wel ligt.”

Foto: Huldiging winnaars 4e etappe met van links af Joris Blokker, Thijs Zuurbier, tourmiss Milan Boks en Robbert Schaap die derde werd. (Foto: DHFOTO)

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie