Zorgoverdracht zo goed als afgerond

De zorgoverdracht van de cliënten die in Den Helder thuiszorg ontvangen is zo goed als afgerond. Cliënten kunnen kiezen uit drie door de gemeente geselecteerde aanbieders, maar ook uit Koster & Co.

Na een marktconsultatie besloot de gemeente dat drie van de huidige zorgaanbieders die nu ook zorg leveren in de stad, tegen het huidige tarief en dezelfde dienstverlening en leveringsvoorwaarden de hulp overnemen. Dit zijn Altijd Zorg Aanwezig (AZA), stichting Hulp in huis Nederland en stichting Vrijwaard.

Cliënten zijn hierover geïnformeerd en zijn gevraagd om voor 24 maart een keus te maken voor één van deze drie of om over te stappen naar één van de andere gecontracteerde partijen. Inmiddels hebben cliënten een keuze gemaakt.

Zorgaanbieders hebben sollicitatieprocedures in gang gezet en hebben daarbij aandacht voor behoud van koppeling cliënt en medewerker.

Nu heeft schoonmaakbedrijf Koster&Co aangegeven bereid te zijn zowel personeel als cliënten van TSN over te nemen. Omdat Koster&Co de raamovereenkomst met de gemeente heeft getekend staat het cliënten vrij om de overstap naar hen te maken of naar enige andere aangesloten zorgpartij.

De gemeente gaat er echter van uit dat cliënten blijven bij de door hen al gemaakte keuze. Wethouder zorg Pieter Kos: “Onze verantwoordelijkheid is immers dat de zorg voor de cliënt wordt voortgezet. Dat is nu met de zorgoverdracht na het faillissement van TSN nagenoeg afgerond.”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie