Zorgappartementen geopend met een lach en een traan

zorgappartementen

De nieuwe zorgappartementen aan de Eikenlaan, onderdeel van Zorg aan Zee gastzorg, zijn vrijdagmiddag geopend door wethouder Tjitske Biersteker. Ze stak een kaars aan als symbolische opening van het nieuwe complex dat gelegen is naast het Hospice. Beide gebouwen zijn met elkaar verbonden door een glazen corridor. Nieuwsgierig geworden? Zaterdag 11 en zondag 12 augustus kunnen belangstellenden het complex bezoeken.

Zorgappartementen

zorgappartementenVoorzitter van het bestuur van Zorg aan Zee, Wiebrand Top, vertelde tijdens de opening dat het voor het bestuur een behoorlijk sprong in het diepe was. Ruim een miljoen te investeren in een project waarvan je niet weet of je het beoogde resultaat kunt halen. Maar ja “Het huis van je buren komt maar één keer in je leven te koop” en die kans hebben ze dus toch aangegrepen. Anita Hoedjes en Janetta Veenstra noemde hij “De rupsjes Nooitgenoeg” omdat zij alleen het beste willen voor de toekomstige cliënten. Het bestuur moest af en toe best wel even op de rem trappen maar hebben hun best gedaan om de gedreven dames zo veel mogelijk tegemoet te komen. Hij eindigde met de woorden: “Dit huis wordt een thuis voor mensen die het even niet alleen kunnen”.

Emotionele momenten

zorgappartementenAnita Hoedjes vertelde de aanwezigen hoe blij zij is met haar droom die uitgekomen is en maar door blijft gaan. Als haar de vraag gesteld wordt wat ze nu het moeilijkste vindt van haar werk en passie geeft ze aan dat ze het een voorrecht vindt om dit te mogen doen maar dat “nee” zeggen tegen mensen die ze niet kunnen helpen het allermoeilijkste is. Tijdens haar toespraak is ze emotioneel en dankt iedereen die een steentje heeft bijgedragen met hart en ziel.

Nog voordat de wethouder met de opening kan beginnen stapt Hanneke Bergsma naar voren en neemt het woord. Ze verteld dat ze met vele van de 150 vrijwilligers een zangworkshops heeft gedaan en dat daar het plan is ontstaan om Anita toe te zingen. Ze hebben een lied met een tekst speciaal voor Hoedjes geschreven en zetten dit met elkaar in. Hevig geëmotioneerd luistert ze naar de lofzang van haar vrijwilligers en al snel staat ze net zo hard mee te zingen.

Opening

zorgappartementenNa de opening door wethouder Tjitske Biersteker is het tijd om met een hapje en drankje het complex te gaan verkennen. Anita en Janetta zijn nog even bezig om alle handdrukken en knuffels ter felicitatie in ontvangst te nemen van de gasten.

De appartementen zien er prachtig en modern uit en de vrijwilligers die we spreken zijn allemaal laaiend enthousiast en geven aan hier prima hun werk te kunnen doen. Wiekie en Erna demonstreren even één van de nieuwe wc’s van de zorgappartementen. Ze zijn beide al jaren vrijwilliger en liggen in een deuk tijden het maken van de foto. Als ze gevraagd wordt wat er nou zo mooi is aan het werk dat ze doen antwoorden ze “Met een thuisgevoel, veilige zorg kunnen verlenen”.

foto’s DHfoto

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie