Zonder rijbewijs en geldig kenteken

In de nacht van dinsdag op woensdag zagen agenten rond 02.15 uur een bromfietser rijden over de Prins Willem Alexandersingel. Omdat zijn achterlicht niet werkte, kreeg hij een stopteken. Hier gaf hij geen gehoor aan. Ook het zwaailicht werd door hem genegeerd waarna een korte achtervolging door de wijk volgde. Op de Pasteurstraat stopte hij en wilde een flat in vluchten.

Dit konden de agenten voorkomen en spraken de jongen aan. Het bleek te gaan om een 17-jarige jongen uit Den Helder waarover kort daarvoor een melding was ontvangen dat hij GHB had genomen. De agenten vermoedden dat de jongen onder invloed van drugs een voertuig bestuurde en hielden hem aan. Bij hem werd tevens een buisje met vermoedelijk GHB aangetroffen.

Op het bureau werd hij, kennelijk door het gebruik van de drugs, onwel en moest hij met een ambulance overgebracht worden naar het ziekenhuis. Hier werd hij dusdanig agressief dat hij aan de brancard werd vastgebonden. De jongen bleef agressief en bedreigde diverse personen.

In het ziekenhuis weigerde hij ook elke medewerking aan het afnemen van een bloedonderzoek. Voor het weigeren van dit bloedonderzoek krijgt hij proces-verbaal. Tevens bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs te zijn en mocht de bromfiets waarop hij reed niet op de openbare weg rijden omdat het kenteken geschorst was. Ook voor deze twee feiten krijgt hij proces-verbaal.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie