Zo’n 900 deelnemers aan Dorper Vierdaagse

De avondvierdaagse van Julianadorp is maandag van start gegaan. Dit wandelevenement beleefde zijn eerste editie in 1984, nu dus precies 35 jaar geleden.

“Ach, we hebben er niet echt een jubileumwandeling van gemaakt hoor”, zegt Durk Geertsma van de organisatie. “Vijf jaar geleden heeft het huidige bestuur het van het oude bestuur overgenomen en toen zijn we ook begonnen met het online inschrijven met behulp van het I-Deal betaalsysteem en daar wordt erg veel gebruik van gemaakt. Verder hebben we ook een SMS dienst waarin we kunnen waarschuwen voor als het plotseling erg slecht weer gaat worden. Maar ach, het weer ziet er goed uit voor de komende dagen, dus dat zal wel goed gaan.”

Dank zij het online inschrijven kon Geertsma al snel mededelen dat er dit jaar een kleine 900 wandelaars meelopen met de avond4daagse in het dorp. Vraagje: Maakt men zich in Julianadorp nog druk over de hoeveelheid snoep tijdens zo’n tocht en straks met de intocht? “Wij vinden het niet primair onze taak om daar op te letten. Als je een verbod op snoep wilt invoeren dan moet je het ook kunnen controleren en daar hebben we gewoon geen mensen genoeg voor. Dit onderwerp laten we aan de ouders over.”

Meer over de vierdaagse, inclusief interviews, dinsdag in het LOS en RTV Noordkop radioprogramma Regio Live.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie