Zo goed als nieuwe laptop voor organisatie Schoolvoetbal

Stichting Schoolvoetbal Den Helder heeft via de Helderse Uitdaging een laptop ontvangen van ICT vanaf Morgen. Die laptop was hard nodig.

Stichting Schoolvoetbal Den Helder​ organiseert elk jaar het schoolvoetbaltoernooi. Hier doen ruim 1300 kinderen aan mee. De gehele organisatie verloopt digitaal en hier gebruikten ze tot nu toe een privé laptop voor. Dat is niet echt toekomstbestendig en daarom wilden ze graag een laptop aanschaffen om die puur voor het schoolvoetbal te gebruiken.

Ron van der Graaf, secretaris Stichting Schoolvoetbal Den Helder: “Tijdens een gesprek met manager Cyril Kraak vertelde ik over onze begroting voor volgend jaar. Die kwam een stuk hoger uit vanwege de aanschaf van een nieuwe laptop. Cyril zei dat ze deze vraag via de Helderse Uitdaging uit ging zetten.” Cyril: “Ik had al meteen een bedrijf in gedachten waarvan ik wist dat die iets voor de Stichting kon betekenen.” En jawel, ICT vanaf Morgen was meteen bereid een laptop beschikbaar te stellen.

Dennis Boersma van ICT vanaf Morgen: “Over deze aanvraag hebben we niet lang hoeven nadenken. Wat een leuk en goed evenement is het schoolvoetbal. Fijn dat we deze stichting op deze manier kunnen helpen.” ICT vanaf Morgen biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om in een flexibele werkomgeving met begeleiding van ervaren jobcoaches weer mee te draaien in de maatschappij. Dit doen zij door afgeschreven ICT-apparatuur te refurbishen en zo de ICT-afvalstroom te reduceren voor een duurzamere wereld. De apparatuur wordt gedeeltelijk voor sociale doeleinden weer ingezet, zoals voor Stichting Schoolvoetbal Den Helder.

Vereniging of stichtingen die spullen, advies of kennis nodig hebben kunnen hun vraag neerleggen bij de Helderse Uitdaging via www.helderseuitdaging.nl . Zij gaan dan op zoek naar een match.

Foto: Bertil van Beek.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie