Ziekenhuis noemt overstap EPD geslaagd

De overstap naar een nieuw elektronisch patiëntendossier is geslaagd, zo meent de Noordwest Ziekenhuisgroep. Tegen Computable laat een woordvoerster weten dat de livegang “voorspoedig is verlopen”.

De locaties ALkmaar en Den Helder werken sinds kort met een nieuw systeem. De overstap was langdurig voorbereid en om te voorkomen dat er rond de ingebruikname nog zaken mis zouden gaan, waren bepaalde afdelingen zelfs even alleen telefonisch bereikbaar. Ook werden minder afspraken ingepland rond het moment van ingebruikname (22 juni).

“De zorgverleners beginnen steeds meer te wennen aan het gebruik van het nieuwe epd. Door de komst van het nieuwe systeem zijn er ook proceswijzigingen, zoals aanmeldzuilen en digitaal ordermanagement, waar patiënten en zorgverleners mee te maken krijgen en dat kost iets meer tijd. Het overall beeld is dat het goed loopt”, aldus de woordvoerster.

Met het nieuwe systeem worden de zorgprofessionals van Noordwest op uniforme en slimme wijze ondersteund in hun werk. Zo kunnen zij makkelijk en snel samenwerken en patiëntgegevens inzien of delen, ongeacht op welke Noordwest-locatie zij op dat moment werken.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie