Zevenskoop tevreden over 2016

Voor Cinema Zevenskoop was 2016 en goed filmjaar. Het filmhuis trok 13,2 procent meer bezoekers dan het jaar ervoor. Ook werd gestart met een aantal nieuwe initiatieven.

Uit het jaarverslag blijkt dat vooral in de zomer veel bezoekers naar Zevenskoop kwamen. Truman kreeg 114 bezoekers, Elle 194, Eye in the Sky 224, Love and Friendship 160, Een man die Ove heet 281.

In totaal kwamen er in 2016 11.952 bezoekers, nog exclusief ruim duizend personen die het filmhuis bezochten in het kader van andere activiteiten (zoals scholieren). De best bezochte film was “Knielen op een bed violen”, met 749 bezoekers.

Zevenskoop vertoonde in het begin van het jaar, ieder kwartaal, nog de geselecteerde documentaires op zondagmiddag. Om er meer structuur en de ‘loop’ in te krijgen is dit veranderd in een ‘Dinsdagavond Documentaire’ op iedere eerste dinsdag van de maand.

Zevenskoop heeft de ambitie om zo vaak mogelijk korte filmpjes, het liefst niet langer dan drie minuten, vóór de hoofdfilm te draaien onder de noemer ‘Kort Helders’. “We willen hiermee specifiek Helderse organisaties of instellingen op een mooie manier in beeld brengen.

Zo is dat gedaan met “IJzingwekkend”, “Aeolus” en “Wind” van Kunsthal 45, de opening van de nieuwe bibliotheek School 7, de Helderse fotohobbyclub met “Verval”, de accordeonvereniging “Accordeonola” en de Helderse Jongens met een promotiefilmpje van fort Westoever.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie