Zevenklapper voor FC Den Helder

“Het was genieten op de bank”, vertelt een tevreden teammanager Richard Verhoef.”Lekker in het zonnetje zag hij zijn team zondag met maar liefst 7-0 van Beemster winnen. “Ik had het vorige week al een beetje voorspeld, tegen dit soort ploegen mag en kun je niet verliezen. We hebben er minimaal vijf te weinig gemaakt en de dubbele cijfers hadden er vandaag zeker in gezeten.”

Jermaine Brigita verving de geblesseerde Kenny Gerssen in de spits en deed dat met verve. In de eerste helft maakte hij een onvervalste hattrick. Eerst bediende Tom van Zandwijk de niet te stoppen spits in de 8e minuut met een diepe bal. Daarna wist hij in de 40 minuut weer te scoren na een voorzet van Jordy Bos en op slag van rust was het voor de derde keer raak.

Vlak na de theepauze benutte Wouter Philip een strafschot na het neerhalen van de ongrijpbare Jermaine Brigita. Daarna was de wedstrijd gespeeld en kon er volop doorgewisseld worden. Zo kon de van een blessure terug komende Mark Dalmaijer ook weer minuten maken. Na ruim een uur spelen wist Jordy Bos uit een corner de vierde treffer tegen de touwen te koppen. De koek was nog niet op en ook David Albert en Delano Vital deelden in de feestvreugde door beiden een doelpunt te maken.

“Volgende week naar Spartanen en dat zijn altijd heerlijke wedstrijden om te spelen”, weet Verhoef te vertellen. “Twee jaar geleden wisten ze ons van promotie af te houden na een ware triller, dus daar hebben we nog een appeltje mee te schillen…”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie