Zes maanden op zee, dat is Dide’s Mission

Zes maanden lang de wereld rond zeilen. Dat wil de 14-jarige Dide de Vries. Niet in haar eentje, maar met de organisatie School at Sea. Geen goedkope droom, want er is 25.000 euro voor nodig en dus is ze een crowdfunding begonnen.

School at Sea is een organisatie waarmee leerlingen uit 4 Havo, Vwo of 5 Vwo zes maanden lang de wereld rond zeilen met een driemaster. Een groep van leerlingen zorgt ervoor dat het schip de haven bereikt. Aan boord zijn er wachtdagen en studiedagen. Tijdens de studiedagen focussen de leerlingen zich op schoolwerk en tijdens wachtdagen zijn de leerlingen verantwoordelijk voor het schip.

Dides mission
Dide woont in Den Helder en zit op het Regius College in Schagen. Om geld bijeen te brengen voor haar deelname aan School at Sea schakelt ze de hulp van haar medemens en bedrijven in. Iedereen kan haar sponsoren door geld te doneren. Op de website van Dide is alle informatie te vinden over verschillende manieren van sponsoren en natuurlijk haar rekeningnummer, maar ook alles over haar motivatie om deze reis te maken.

“Eerlijk, eigenlijk kan ik nog niet zelf zeilen, dat ga ik leren aan boord”, vertelde Dide afgelopen zaterdag in het LOS-radioprogramma “Stennis met Frank en Dennis”. Ze heeft voor zichzelf doelen gesteld die zij door middel van School at Sea wil bereiken. “Ik wil mezelf ontwikkelen door te leren van anderen en de wereld. Niet alleen wil ik leren van de natuur, maar ook van andere volken en stammen, zo verbreed ik mijn horizon en stel ik mezelf open voor de wereld”, aldus de enthousiaste scholiere.

Uiteraard vraagt ze niet alleen anderen om een bijdrage, zelf pakt ze ook alles aan om geld te verdienen. Zo heeft ze twee bijbaantjes, organiseert ze kindermiddagen, staat ze zomers op de markt en bedenkt ze allerlei acties om het streefbedrag bijeen te krijgen. Klik hier om te sponsoren en meer te lezen over haar droom.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie