Zeestad:Huishoudboekje helemaal op orde

Het huishoudboekje van Zeestad is ook dit jaar weer keurig op orde. ‘PwC accountants’ heeft groen licht gegeven voor de jaarcijfers over 2015. De aandeelhouders gaven eensgezind goedkeuring en waardering voor de prestaties die tot nu toe zijn geleverd.

Voor “Zeestad” was 2015 namelijk een spannend jaar. Directeur Ferdinand Vreugdenhil heeft hierover en over de jaarcijfers van alle andere lopende, afgeronde en komende projecten vrijdag 27 mei verantwoording afgelegd aan zijn aandeelhouders, wethouder Kuipers van gemeente Den Helder en gedeputeerden Talsma en Geldhof van provincie Noord-Holland. 

Met de realisatie van het theatercomplex is de kern van de stedelijke vernieuwing in gang gezet.

Het is een forse opgave waarbij het Stadshart van Den Helder flink op de schop gaat. Het resultaat is goed zichtbaar en kan op instemming van aandeelhouders én inwoners van de stad rekenen.

Ook wethouder Kuipers toont zich zeer verheugd over de resultaten van Zeestad: ‘Het wordt steeds mooier in onze stad. De plannen uit 2008 zijn een goed eind op streek en dat is te zien.

Ik ben heel trots als ik kijk naar nieuwe bibliotheek, als verbinding tussen het winkel- en uitgaansgebied van de stad.En als ik dan het schitterende theater zie, dan heb ik er alle vertrouwen in dat Zeestad  de plannen tot een goed einde weet te brengen.

Ferdinand Vreugdenhil koestert zich in de complimenten.

Hij weet als geen ander hoe moeilijk het is om projecten van deze omvang en impact te realiseren. Het complexe project van de realisatie van het theater in de monumentale panden op Willemsoord is een van de hoogtepunten in zijn loopbaan. ‘Een enorme opgave om het project binnen de tijd en het budget te realiseren.   

Zeestad werkt met opbrengsten van aan- en verkoop van gronden en gebouwen en beheert overheidsbijdragen voor de stedelijke vernieuwing van het ‘Stadshart. Ook is Zeestad het projectbureau voor subsidie van het Waddenfonds voor projecten in Den Helder. 

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie