Zeemachtzwemmers zeer succesvol

De wedstrijdzwemmers van MSV Zeemacht kunnen terugzien op een buitengewoon succesvol Pinksterzwemtoernooi in Purmerend. De ploeg behaalde 15 gouden, 21 zilveren en 21 bronzen medailles en zwom 83 persoonlijke records.

De Zeemacht heren estafette, bestaande uit Boyd en Kay Wijkman, Jordi de Nijs en Christiaan Zwaal, behaalde zilver en twee keer brons. De Zeemacht estafettedames met Anouk en Amber van der Kruk, Suzanne van der Brink en Kyra Wesemann behaalden zilver en brons.

Goudhaantjes bij de individuele nummers waren Boyd Wijkman en Christiaan Zwaal, met elk zeven medailles, waarvan twee goud. De meeste gouden medailles werden gewonnen door Kay Wijkman en Michael van der Wal, die goud scoorden bij drie van hun zes medailles.

Er vielen ook forse verbeteringen van persoonlijke records te noteren. Zo zwom Kyra Wesemann op de 400 meter wisselslag en 200 meter vlinderslag respectievelijk 26 en 21 seconden van haar PR af. Kay Wijkman zwom 17 seconden af van zijn PR op de 200 meter rugslag.

Collin Schouten en Boyd Wijkman zwommen 12 seconden van hun PR op de 400 meter vrije slag af. Nicole Nelissen en Mees Minneboo zwommen 7 seconden sneller dan hun PR op de 100 meter wisselslag en 100 meter rugslagtijd.

Tenslotte waren er clubrecords voor Christiaan Zwaal op de 100 meter schoolslag en 100 en 200 meter vlinderslag en voor de junioren wisselslagestafette, bestaande uit Marco van der Wulp, Collin Schouten, Mees Minneboo en Michael van der Wal.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie