Zeemacht weet niet te winnen van Reiger Boys

Zowel het eerste dames zaalvoetbalteam van Zeemacht als het tweede verliezen hun wedstrijden tegen Reiger Boys. In Heerhugowaard trekt het eerste team met 5-1 en het tweede team met 8-5 aan het kortste einde.

“In de hoofdklasse is het zaak om scherp aan de wedstrijd te beginnen”, analyseert coach Ferry van Loon van het tweede team. “We komen de afspraken niet na en komen dan ook terecht met 4-0 achter.”

“Vlak voor de wissel weet Monica Scholes nog wel de 4-1 te maken. In de tweede helft loopt de tegenstander uit naar 6-1, maar dat is het risico van ons spel. We zetten veel druk op de tegenstander en dan wordt elke fout genadeloos afgestraft.”

“Door doelpunten van Daisy Mettes en Fabiënne Vaalt komen we toch weer terug in de wedstrijd: 6-3. Ook na de 7-3 toonden we veerkracht door weer terug te komen door doelpunten van Felicity Schreuder en Fabienne Vaalt.”

Vooral het laatste doelpunt was een van de hoogtepunten van de avond. Een prachtige pass van Muriëlle Duineveld wordt door de diepgaande Fabienne over de uitkomende keepster heen gelobd. “We hadden nog kansen om op 7-6 te komen, maar het slotakkoord was voor de gastvrouwen uit Heerhugowaard: de eindstand werd 8-5.”

“Als we de volgende wedstrijden net zoveel strijd leveren als in de tweede helft gaan we zeker nog punten pakken”, aldus de strijdbare coach van Loon.

Woensdag staat de wedstrijd tegen het derde team van Reiger Boys op het programma en daarna wordt op vrijdag 2 februari de beladen wedstrijd Zeemacht 2 tegen Zeemacht 1 gespeeld.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie