Zeemacht weer niet opgewassen tegen Volendam

De wedstrijd van de Helderse zaalvoetballers tegen Volendam was vrijdag een botsing tussen twee verschillende speelstijlen. De Nieuwediepers begonnen defensief en de ploeg uit het vissersdorp zette de gastheren meteen onder grote druk.

Ivar Waard, wel in tenue op de bank maar niet 100 % fit, vertelt: “Door de blessures van Dario Wassenburg, mijzelf en de afwezigheid van David Ambriola is de basis te smal. Nu moet noodgedwongen David Albert verdedigend werk opknappen, terwijl zijn kracht het maken van doelpunten is. Maar we moeten niet zeuren over de afwezigen en het alleen hebben over degenen in het veld.”

Volendam kwam verdiend op een 0-1 voorsprong door Ron Keizer. Keeper Sander Rietveld hield in deze fase zijn ploeg op de been door enkele goede reddingen. Melvin Damsma deed van zich spreken namens de thuisploeg, door een schot op de paal. Toch wel tegen de verhoudingen in kwam Zeemacht op voorsprong door Ingmar Waard en een benutte penalty van Jordy Bos.

In de tweede helft beten de Sailors wat meer van zich af en dat resulteerde in kansen voor David Albert (tweemaal) en Ingmar Waard. Maar waar een 3-1 voorsprong meer voor de hand lag, kwamen de Volendammers op gelijke hoogte door een benutte strafschot door De Groot. Het net-niet verhaal kwam weer in nadrukkelijk in beeld door een schot op de paal van David Albert en het wel benutten van de kansen door Ron Keizer en Danny Tol. De 2-4 nederlaag was daardoor een logisch gevolg en door deze wrange nederlaag zakte Zeemacht een plaatsje op de ranglijst.

Volgende week reist de Helderse ploeg af naar Eindhoven om het op te nemen tegen ZVV Eindhoven.

Het onderlinge duel tussen de dames van Zeemacht eindigde toch wel verrassend in een 3-1 overwinning voor het reserveteam. Zeemacht 2 kon de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken en verloor met 2-4 tegen Nieuweboer.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie