Zeemacht verliest nipt van White Stones

De zaalvoetballers van coach Arjan de Klerk hebben de uitwedstrijd tegen White Stones vrijdagavond met 3-2 verloren. Dit duel was een strijd tussen de twee ploegen die vorig jaar de eerste divisie A wisten te domineren.

De Helderse ploeg pakte het vorig seizoen vijf punten uit de onderlinge duels en dat gaf hoop voor een goed resultaat. “Maar in deze fase van de competitie, is het een net-niet verhaal”, analyseert teammanager Ed Diederich. “Vorig jaar konden we, leunend op een vaak ijzersterke tweede helft, het verschil maken. In de eredivisie heb je een fitte selectie nodig om de punten te pakken en dat is momenteel niet aan de orde.”

De smalle basis moest in de eerste helft te veel krachten aanspreken en dat brak de ploeg in het vervolg van de wedstrijd op. White Stones kwam op een 2-0 voorsprong en David Albert bracht de 2-1 ruststand op het scorebord. Ook had de topscoorder van verleden jaar een grote kans op de gelijkmaker. In de tweede helft waren de mannen uit de marinestad wel de bovenliggende partij, maar de Egmondse ploeg nam een 3-1 voorsprong. In de absolute slotseconde maakte doelman Sander Rietveld nog wel de 3-2.

Volgende week wacht de verre uitwedstrijd tegen Groene Ster in Vlissingen. De komende tegenstander heeft, net als Zeemacht, drie punten uit de vorige wedstrijden weten te behalen. Een pleister op de wonde is dat de overige Zeemacht zaalvoetbalteams wel wisten te winnen. In de hoofdklasse dames, de een na hoogste klasse van Nederland, waren beide damesteams respectievelijk te sterk voor RTC 72 (3-1) en Wognum Nicols (1-0). Ook het reserveteam van coach Harald de Klerk behaalde een 3-5 overwinning tegen de Ark.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie