Zeemacht op rand van degradatie

De zaalvoetballers van Zeemacht zijn er zaterdagavond niet in geslaagd om van concurrent ZVV Eindhoven te winnen. De Eindhovense tegenstander was met 2-5 te sterk in sporthal De Brug.

Door deze nederlaag zijn de Nieuwediepers op de laatste plaats beland en zal het in de resterende twee wedstrijden bijna onmogelijk worden om degradatie af te wenden. Ondanks dat de openingsfase voor de Eindhovenaren was, kwamen de Helderse gastheren op een 1-0 voorsprong door een benutte strafschot. De keeper van ZVV Eindhoven maakte hands en moest met rood het speelveld verlaten.

De tegenstander reageerde direct door met een meevoetballende keeper te spelen en maakte vrij snel de gelijkmaker. De Sailors raakten in de eerste helft al snel in foutenlast en konden zich geen overtredingen meer permitteren. Elke overtreding zou leiden tot een 10 meter strafschop en daardoor verdween de angel uit het spel van de Helderse ploeg. De rust ging in met een 1-2 achterstand door een benutte penalty van de tegenstander.

Ook in de tweede helft had de Eindhovense tegenstander het betere spel en won daardoor terecht dit degradatieduel. Omdat ook White Stones vrijdag met 8-4 van Feyenoord wist te winnen, staat Zeemacht troosteloos onderaan met 11 punten. De achterstand op de twee overgebleven concurrenten is opgelopen tot drie punten.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie