Zeemacht omzeilt lastige klip

De zaalvoetballers van Zeemacht hebben de lastige uitwedstrijd tegen Leekster Eagles met 3-6 gewonnen. Met dank aan Ingmar Waard die maar liefst vijf treffers voor zijn rekening nam.

“We waren verre van compleet”, vertelt teammanager Ed Diederich. “Door blessures, varen en een schorsing van topscoorder David Albert hebben we Jeroen Greeve en Angelo Simmons aan de selectie toegevoegd. Voor Angelo was het zijn debuut in de hoofdmacht.”

Ingmar waard scoorde de 0-1 en Dario Wassenburg schoot tegen de paal. Pas in de tweede helft barstte het spektakel los. Ingmar Waard maakte zijn tweede doelpunt en de gastheren uit Leek zorgde voor de aansluitende treffer.

Nadat Jordy Bos op fraaie wijze de 1-3 liet aantekenen, ging Leekster met een meevoetballende keeper spelen. Dat pakte verkeerd uit en Waard wist hiervan te profiteren door nog drie treffers te maken.

De eindstand werd bij 3-6 bereikt. Volgende week speelt Zeemacht de thuiswedstrijd tegen Honselersdijk. Deze tegenstander heeft de uitspraak van de tuchtcommissie van de KNVB rondom de ongeregeldheden van verleden jaar tegen Texel te horen gekregen.

De coach is voor drie maanden geschort en een speler voor zes wedstrijden. Het eerste team wordt voorwaardelijk uit de competitie genomen met een proefperiode tot het einde van het seizoen. Honselersdijk heeft tevens per direct afscheid genomen van coach Yuri van der Smitte, vanwege verschil van inzicht in de gebeurtenissen.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie