Zeemacht niet weggespeeld door koploper

Zeemacht heeft vrijdag in eigen huis met 2-5 verloren van FC Eindhoven. De zaalvoetballers van coach Arjan de Klerk hebben de koploper in de Eredivisie goed partij gegeven. Vooraf was het een strijd van David tegen Goliath, alleen kon in sporthal De Brug de underdog niet voor een verrassing zorgen. De Eindhovense tegenstander was met maar liefst zes internationals richting Den Helder gekomen.

In de eerste helft gaf de Helderse ploeg niet eens zo slecht partij en kreeg het zelfs enkele kleine kansjes. Ondanks het grote veldoverwicht waren de schoten van afstand van FC Eindhoven in de beginfase een makkelijke prooi voor de Helderse keeper. Toch wel verrassend kwamen de Nieuwediepers op voorsprong door Jordy Bos, na een verre uitgooi van keeper Sander Rietveld.

Voor rust wist FC Eindhoven door drie doelpunten de schade al weer te repareren: 1-3. In de tweede helft was een discutabele strafschop de oorzaak dat de angel uit de wedstrijd werd getrokken. Voor die tijd hadden Ingmar Waard en Jordy Bos enkele kansen om de spanning terug te brengen. De tweede treffer van Zeemacht werd gemaakt door Jordy Bos.

Volgende week zaterdag komt de andere ploeg uit Eindhoven (ZVV) en medekandidaat voor degradatie op bezoek.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie