Zeemacht niet opgewassen tegen Feyenoord

“Het is af en toe om gek van te worden”, vertelt teammanager Ed Diederich. “We verliezen dan wel met 5-3 in Rotterdam, maar we benutten de kansen eenvoudig niet. Grote mogelijkheden van Jordy Bos (open doel), Ingmar Waard en David Albert (lat) gaan er niet in.”

De Helderse zaalvoetballers komen in het Rotterdamse bolwerk met 1-0 achter. Door een benutte strafschop van Jordy Bos werd de schade weer snel gerepareerd. Na een grote kans voor Ingmar Waard viel in de tegenaanval direct de tweede treffer voor Feyenoord. Voor de rust liet David Albert uit een vrije trap de gelijkmaker aantekenen.

Ook in de tweede helft kwamen de Nieuwediepers weer op een achterstand, maar Ivar Waard zorgde voor de 3-3. Ondanks enkele grote kansen voor de mannen van coach Arjan de Klerk wist de thuisploeg een minuut voor tijd een beslissende 4-3 voorsprong te nemen. In de slotseconde viel dan ook nog de vijfde treffer voor de ploeg uit de havenstad. Door deze onnodige nederlaag zijn de Sailors (4 punten) nog vaster op de onderste plaats terecht gekomen en moeten ze in de tweede competitiehelft in de achtervolging op Eindhoven (7 punten), White Stones (10 punten) en Volendam (12 punten). Op vrijdag 11 januari speelt Zeemacht in sporthal de Opgang in Zwaag tegen Hovocubo voor de beker.

Dames
De dames van Zeemacht 1 hebben een keurige 2-4 overwinning behaald tegen Sporting S. Ook in de hoofdklasse ging het tweede zaalvoetbalteam van Zeemacht met 1-4 onderuit tegen het Texelse NBC / De Steenenplaats. In het Helderse ‘onderonsje’ was het reserveteam van coach Harald de Klerk in een stevig duel met 2-3 te sterk tegen Pellor. Door deze zwaarbevochten zege handhaaft Zeemacht 2 zich in de kop van de mannen 1e klasse A.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie