Zeemacht legt landskampioen bijna over de knie

Voor wie niet aanwezig was bij de wedstrijd van de zaalvoetballers van Zeemacht tegen de landskampioen is het ongetwijfeld geen verrassing dat Hovocubo de drie punten mee naar huis nam, maar het had weinig gescheeld of Zeemacht had gewonnen. De Helderse ploeg trad de Hoornse tegenstander onbevangen tegemoet en had meer verdiend dan de 3-4 nederlaag.

De eerste helft was duidelijk voor de Nieuwediepers en de ploeg van coach Arjan de Klerk kwam op een verdiende 2-0 voorsprong. Alleen door het maken van overtredingen kon het furieuze Zeemacht van een hogere score afgehouden worden en de bezoekers raakten al snel in foutenlast. Toen de thuisploeg ook nog mocht aanleggen voor een vrije trap vanaf tien meter, leek een verrassing in de maak. Dit buienkansje werd echter niet benut en de stand bleef 2-0 tot de rust.

In de tweede helft werd Hovocubo een stuk sterker en dat resulteerde in de aansluitingstreffer. Toen in een kort tijdsbestek de Hoornse ploeg drie doelpunten maakte, waren de rollen volledig omgekeerd. De Sailors toonden echter veerkracht en kwamen weer volledig terug in de wedstrijd door de 3-4 te maken. De slotfase was bloedstollend en enkele grote kansen op een verdiende gelijkmaker hadden een beter lot verdiend.

“Nu is iedereen er behoorlijk ziek van, dat we deze unieke kans om een van de betere ploegen uit de eredivisie over de knie te leggen niet hebben benut”, vertelt teammanager Ed Diederich. “Maar in de loop van de week zal het besef komen dat we best wel trots kunnen zijn op dit resultaat. Een van onze doelstellingen is het vermaken van het publiek en daar hebben we ruimschoots aan voldaan.”

Volgende week vrijdag speelt Zeemacht de laatste wedstrijd van het jaar tegen Feyenoord in Rotterdam. Het eerste dames zaalvoetbalteam van Zeemacht heeft met 2-1 gewonnen van het Texelse NBC / De Steenenplaats.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie