Zeemacht komt net tekort tegen Marlene

De heren zaalvoetballers van coach Arjan de Klerk hebben In Heerhugowaard net aan verloren met 3-1 van FC Marlene. De Heerhugowaardse ploeg doet al jaren mee om de bovenste plaatsen in de Eredivisie. Ook dit jaar staan ze op een gedeelde tweede plaats, achter koploper FC Eindhoven.

“Als je het zo bekijkt hebben we het uitstekend gedaan”, vertelt aandachtig toeschouwer Harald de Klerk en coach van het reserveteam. “Er had veel meer ingezeten, door twee afstandsschoten komen we al snel op een achterstand. Toen was ik wel even bang voor een grote nederlaag, maar daarna heeft de tegenstander geen echt grote kansen meer gehad. Sterker nog, wij hadden enkele riante mogelijkheden op een tegentreffer. Nu wordt het 2-0 in de rust, terwijl het net zo goed 2-2 hadden kunnen staan.”

In de tweede helft kwamen de gastheren op een 3-0 voorsprong door een eigen doelpunt. Na de verdiende treffer van de Nieuwediepers leek er nog van alles mogelijk, maar de Helderse ploeg kon niet doordrukken en daardoor verscheen er een geflatteerde 3-1 eindstand op het scorebord.

Volgende week vrijdag komt Volendam op bezoek in Den Helder. Deze overbekende tegenstander is door de 2-4 nederlaag tegen Apeldoorn op een achtste plaats beland met zes punten. Zeemacht staat daar 1 plaats onder met vier punten.

Overige teams
In de hoofdklasse heeft het eerste dames van Zeemacht met 2-5 verloren van Reiger Boys 2. In dezelfde klasse kwam het reserveteam van Zeemacht tot een verdienstelijk 3-3 gelijkspel tegen DKM. Gedeeltelijk koploper Zeemacht 2 had afgelopen woensdag al gewonnen met 2-5 van Texel in de mannen 1e klasse A.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie