Zeemacht komt in Vlissingen niet tot winst

De zaalvoetballers van Zeemacht zijn er ook tegen Groene Ster niet in geslaagd om tot een goed resultaat te komen. In Vlissingen werd in de slotfase verloren met 3-2.

Doordat de bus naar Vlissingen in een file terecht kwam, begon de wedstrijd in sporthal Baskenburg een kwartier later. Coach Harald de Klerk, normaal gesproken de coach van het reserveteam, was de vervanger van broer Arjan. “We speelden helemaal niet zo slecht en het was een klein wonder dat de ruststand maar 1-0 was. Beide ploegen creëren een groot aantal kansen, maar beide keepers vertolkten een hoofdrol in dit boeiende duel.”

Toch moest in de eerste helft de uitblinkende keeper Sander Rietveld een maal capituleren. In de tweede helft kon de Helderse ploeg op gelijke hoogte komen, door een benutte strafschot van Jordy Bos. Doordat de gastheren weer op voorsprong kwamen, moesten de Nieuwediepers in de achtervolging. Toen ruim twee minuten voor tijd Adri Petronia de gelijkmaker binnen schoot, leek een verdiend gelijk spel in de maak, maar voordat alle kruitddampen opgetrokken waren, maakte de ploeg uit Vlissingen enkele seconde voor tijd toch de winnende treffer.

“Dit is een onverdiende nederlaag, maar je ziet ons elke week beter spelen”, vertelt teammanager Ed Diederich. “Met dezelfde mentaliteit en inzet hadden we vorige week in Egmond gewonnen. Dan moet het maar gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Tigers Roermond, volgende week zaterdag.”

Het was een donkere dag voor de Zeemacht, ook de beide damesteams verloren in de hoofdklasse van Team Alkmaar (7-3) en RTC 72 (1-0). Alleen het reserveteam, onder leiding van Ed van Tillo, won met 1-0 van Bluedesk Internet en is daardoor medekoploper in de eerste klasse.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie