Zeemacht in bloedstollend duel ten onder door strafschoppen

Vooraf was al duidelijk dat het voor de Helderse zaalvoetballers een moeilijk karwei zou worden. In de vorige jaren werd de ploeg van coach Arjan de Klerk al twee maal door Eindhoven uit de finale gehouden voor promotie naar de eredivisie zaalvoetbal. Toch waren de Nieuwediepers de ploeg in vorm.

Van de laatste achttien wedstrijden werden er maar liefst zeventien winnend afgesloten. Ook op weg naar de finale van de nacompetitie werden tegenstanders Cagemax en het Hoornse Veerhuys vrij gemakkelijk aan de kant gezet. Tevens was er een bus met Helderse supporters vanuit Den Helder naar Almere afgereisd om de Nieuwediepers fanatiek te steunen.

In de beginfase was Zeemacht de bovenliggende ploeg en zette de Eindhovense ploeg onder druk. Door een treffer van aanvoerder Melvin Damsma en een wonderschoon doelpunt van Ingmar Waard werd zelfs brutaal een 2-0 voorsprong genomen. Toch kon deze comfortabele voorsprong niet lang vastgehouden worden, want Eindhoven liet ook van zich spreken. Eerst werd een rebound benut en daarna kwam de tegenstander op gelijke hoogte door een misstand met de beide scheidsrechters. De Nieuwediepers dachten dat het spel stil lag, maar niets was minder waar en de ploeg uit Eindhoven maakte dankbaar gebruik van dit buitenkansje. Zeemacht was nog niet van de schrik bekomen of de derde treffer lag al achter de verbouwereerde keeper Willem de Vreugd, zodat de ruststand bij een 2-3 achterstand aanbrak.

Strafschoppen
In de tweede helft bracht topscoorder David Albert de spanning al weer snel terug door de gelijkmaker te laten aantekenen. Daarna gingen alle remmen los, was de spanning om te snijden en konden de supporters met volle teugen genieten van een zinderende eindfase. Jammer genoeg konden pogingen van Ingmar Waard, een schot van David Albert op de paal en een bal op de lat van Lars Weistra de beslissing niet forceren. Toen ook de verlenging geen doelpunten opleverde, moesten strafschoppen een winnaar aanwijzen. Daarin trok de equipe van coach Arjan de Klerk aan het korte eind en wist de Eindhovense ploeg het Eredivisieschap weer voor een jaar te verlengen.

Als de teleurstelling wat is gezakt, mag de Helderse ploeg trots zijn op een geweldig seizoen. Een van de doelstellingen van coach Arjan de Klerk is het vermaken van het publiek en daarin zijn de Sailors cum laude geslaagd. Met goed voetbal, spannende wedstrijden en vele doelpunten heeft de ploeg Den Helder weer nadrukkelijk op de zaalvoetbalkaart gezet.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie