Zeemacht houdt aansluiting bij de top

Gezien de stand op de ranglijst leek Zeemacht een gemakkelijke avond te hebben tegen Het Vennewater. Maar net als vorige week hadden de Helderse zaalvoetballers veel kansen nodig tegen de ploeg uit Heiloo.

De ruststand was 1-3 en David Albert mistte  nog een 10 metertrap. Na de tweede gele kaart van Ingmar Waard, die daardoor geschorst is voor volgende week, maakten de gastheren in een numerieke meerderheid de gelijkmaker: 3-3.

Na een handvol kansen kwam Zeemacht weer op voorsprong door een doelpunt van aanvoerder Melvin Damsma op aangeven van David Albert. Dat David Albert in 2018 uitstekend in vorm is, bleek wel doordat de topscoorder op prachtige wijze zowel de 3-5 als 3-6 wist te maken. Uiteindelijk werd de eindstand op 4-6 bepaald.

De kraker tussen de koploper White Stones en Texel werd in het voordeel van White Stones beslist: 2-4. Zeemacht heeft de tweede plaats overgenomen van Texel en speelt volgende week in Rotterdam tegen Salaam.

Op de website van Honselersdijk valt te lezen: De KNVB heeft onderzoek ingesteld naar de wedstrijd Texel – Honselersdijk. Het team en enkele individuen wordt onder andere ten laste gelegd dat er grof taalgebruik richting de arbitrage is geuit buiten de wedstrijd om. Op vragen die de club medio december gesteld heeft aan de KNVB is tot op heden nog geen antwoord gegeven.

Het gehele eerste zaalvoetbal team is vanaf 8 december tot en met 10 februari geschorst. Als Honselersdijk uit de competitie wordt genomen, kan dit grote gevolgen hebben op de huidige stand van de ranglijst.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie