Zeemacht grijpt laatste strohalm

De zaalvoetballers van coach Arjan de Klerk moesten winnen van White Stones voor lijfsbehoud in de Eredivisie. “De wedstrijden tussen ons en White Stones zijn altijd spannend en worden beslist op details”, vertelt teammanager Ed Diederich. “We hadden er bewust voor gekozen om het initiatief aan de tegenstander te laten om later in de wedstrijd toe te slaan. Misschien niet leuk voor het publiek, maar een overwinning was van levensbelang.”

De beginfase was dan ook voor de Egmondse tegenstander, maar de Helderse ploeg kwam op voorsprong door Jordy Bos. Uit een vrije trap werd de gelijkmaker gemaakt, wat tevens de ruststand was.

In de tweede helft namen de Nieuwediepers het initiatief in handen en Angelo Simmons maakte de 2-1. Niet veel later wist Ingmar Waard uit een rommelige situatie de 3-1 te maken, maar de bezoekers toonden veerkracht en met een meevoetballende keeper kwamen ze terug in de wedstrijd.

David Ambriola bracht de Sailors weer op een vellig lijkende marge van twee doelpunten. De koek was nog niet op, want met nog ruim een minuut te spelen werd het 4-3. Het was David Albert die aan alle onzekerheden een einde maakte, door de eindstand van 5-3 op het scorebord te brengen.

Door deze overwinning heeft Zeemacht de boven hun staande ploegen weer in zicht. Deze zege moet over twee weken een vervolg krijgen in weer een thuiswedstrijd tegen Groene Ster.

Dames
De dames van Zeemacht hebben een nipte nederlaag geleden van 5-4 tegen een van de kanshebbers voor de titel RTC 72.

Het reserveteam van coach Harald de Klerk wist ook met 3-2 tegen White Stones te winnen in de eerste klasse A.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie