Zeemacht door in de beker

De zaalvoetballers van Zeemacht hebben met moeite de achtste finale van de landelijke beker overleefd en zijn door dit resultaat bij de laatste acht kanshebbers voor de bekerwinst. Ondanks dat de uitslag van 6-3 anders doet vermoeden, hadden de Nieuwediepers opvallend veel moeite met het taaie Leekster Eagles.

Dat de top van de eerste divisie niet onder doet voor de onderste ploegen uit de eredivisie bleek vrijdagavond. Texel, de nummer twee van de eerste divisie, verloor na een strafschoppenserie van Feyenoord (reguliere stand 5-5) en de Helderse ploeg kreeg eerste divisionist Leekster in de slotfase pas op de knieën. De bezoekers uit Leek namen brutaal de leiding, maar door twee doelpunten van David Ambriola was de ruststand 2-1 in Helders voordeel.

“We hebben eigenlijk geen moment getwijfeld aan een goede afloop”, vertelt goaltjesdief Ingmar waard. “Zeker nadat we op 3-1 kwamen en een aantal kansen hadden om de voorsprong verder uit te breiden. Door concentratieverlies werd het echter 3-2 en toen de tegenstander met een meevoetballende keeper op 3-3 kwam, zal het voor het publiek toch spannend geweest zijn. Door de ontstane ruimte wisten we dat er voldoende kansen zouden komen om toe te slaan.”

Deze redenatie bleek waarheid, want de ploeg van coach Arjan de Klerk liep in de slotfase uit naar een verdiende 6-3 overwinning. Doelpuntenmakers aan Helderse zijde: David Ambriola (driemaal), Ingmar Waard (tweemaal) en David Albert. Zaterdag komt de nummer drie en huidige landskampioen Hovocubo op bezoek in sporthal De Brug.

Het tweede dames team van Zeemacht verloor met 7-1 in de hoofdklasse tegen Vrone.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie