Zeemacht doet goede zaken

“Het klinkt weer eens als een cliché”, begint teammanager Ed Diederich zijn betoog.”Een van onze doelstellingen dit seizoen is het vermaken van het publiek, maar in deze fase van de competitie telt alleen het resultaat en de rest is bijzaak. Normaal gesproken zijn we tegen Volendam vaak de bovenliggende partij, alleen aan het einde van de avond staan we regelmatig met lege handen. Dit keer was de Volendamse tegenstander misschien wel beter, maar haalden wij de broodnodige overwinning binnen.”

Zeemacht won uit in Volendam met 3-5. De gastheren uit het palingdorp kwamen op een 1-0 voorsprong door Keizer. Ingmar Waard maakte voor rust de gelijkmaker voor de Helderse ploeg. Na de rust kamen de Nieuwediepers weer op een achterstand, maar David Albert, Melvin Damsma en David Ambriola repareerden de schade: 2-4. Toen Ingmar Waard zijn tweede treffer van de avond maakte was de beslissende voorsprong een feit. De toch wel verrassende 3-5 overwinning bracht alleen maar lachende gezichten in het Helderse kamp.

De spanning onderin de eredivisie is om te snijden: ZVV Eindhoven, White Stones en Zeemacht hebben allemaal 11 punten. Volgende week vrijdag komt een van de concurrenten, ZVV Eindhoven, op bezoek in Den Helder. Het belang van deze wedstrijd zal duidelijk zijn.

Dames
In de dames hoofdklasse won Zeemacht 1 met 2-3 tegen DKM en verloor Zeemacht 2 met 2-0 van Team Alkmaar. Het reserveteam van de Sailors kon tegen de koploper in de eerste klasse, Nieuweboer, niet voor een verassing zorgen en verloor met 4-2.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie