Zeemacht begint voorbereiding op loodzwaar seizoen

Terwijl in Nederland een ware hittegolf heerst en velen genieten van een welverdiende vakantie, begint voor de zaalvoetballers van Arjen de Klerk volgende week al weer de voorbereiding van het nieuwe seizoen. De eerste training is gepland op woensdag 8 augustus en voorlopig wordt er tweemaal, op de maandag en woensdag, getraind.

“Ja, dat was een aangename verrassing”, vertelt teammanager Ed Diederich. “Door het royement van Het Knooppunt waren wij de eerste gegadigde om de open plek in de hoogste klasse van Nederland over te nemen. Het wordt een loodzwaar seizoen, maar de promotie is de beloning voor een jaar keihard werken.”

De eerste oefenwedstrijd is op vrijdag 24 augustus tegen Scagha in sporthal De Brug. De ploeg uit Schagen is gepromoveerd naar de eerste divisie A. De competitiestart voor de Helderse ploeg is op zaterdag 8 september met een thuiswedstrijd tegen TTP uit Rotterdam, om 19.30 uur in sporthal de Brug. “De selectie is onveranderd en daarom zal het collectief ons wapen zijn”, stelt Diederich. “Het is even afwachten welke jonge talenten we vanuit de jeugd kunnen laten doorstromen, maar zeg nu zelf, wat is er mooier als je debuut maken in het walhalla op zaalvoetbalgebied?”

Doelstellingen
“Doelstellingen hebben we niet. Het klinkt als een cliché, maar we bekijken het echt van week tot week. Als ik dan toch wat moet noemen, dan is het vermaken van het Helderse publiek en zorgen voor een bomvolle sporthal De Brug een doel”, aldus Diederich. “We gaan in de thuiswedstrijden zeker een aantal punten pakken en uit is alles meegenomen, maar we moeten ook realistisch zijn. Samen met het gepromoveerde White Stones zullen we strijden voor handhaving. Ik zie Hovocubo, Volendam en WSV Apeldoorn als favorieten voor de titel, maar het zal spannend worden dit jaar”, eindigt de teammanager.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie