Zandzakken op dak ziekenhuis (update)

Zandzakken zijn donderdag geplaatst op het dak van het operatiecomplex van het ziekenhuis in Den Helder. Dat was nodig door de schade die de storm woensdag had veroorzaakt.

De storm van woensdag trok de dakbedekking iets los, waardoor deze niet helemaal losliet, maar wel genoeg om deze te laten opbollen. “Als tijdelijke oplossing is besloten er zandzakken op te plaatsen, zodat de bedekking in elk geval op haar plaats blijft”, laat een woordvoerster van de Noordwest Ziekenhuisgroep weten.

“Ook voorkomen we zo hopelijk dat er water onder komt, want er wordt de komende tijd nog wel wat regen verwacht.”

Met een kraan werden de zandzakken donderdag op het dak geplaatst. Een tijdelijke oplossing dus, maar wat de definitieve oplossing moet zijn, daar kan het ziekenhuis nog geen uitsluitsel over geven. “Daar wordt nog even over nagedacht.”

Update van het ziekenhuis: “De situatie is gecontroleerd en veilig en stabiel bevonden. Deze noodvoorziening kan voorlopig zo blijven tot het moment van definitieve reparatie.”

“De situatie is hiermee veilig en dit betekent dat enkele operatiekamers vanaf 12:00 uur weer in gebruik zijn voor eventuele spoedzaken. Vanaf vrijdag 5 januari zijn alle operatiekamers weer in gebruik. Het geplande OK-programma van vrijdag kan gewoon doorgaan.”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie