Yorick en Denise naar IJsland

In IJsland starten zondag 20 maart de Europese kampioenschappen bowlen voor jeugd. Namens Nederland zijn de 17-jarige Yorick van Deutekom en de 15-jarige Denise Blankenzee uit Julianadorp twee van de selectieleden die Nederland vertegenwoordigen.

Van Deutekom mag de meeste ervaren speler van de jeugdselectie genoemd worden, hij was al twee keer eerder actief op het EKJ. In 2014 won hij brons met zijn team. Vorig jaar in Leipzig verbeterde Van Deutekom die prestatie, door Europees Singles kampioen te worden.

Een unieke prestatie. In wederom een sterk deelnemersveld met Duitse, Engelse en Scandinavische talenten is het interessant om te zien waartoe Van Deutekom dit jaar in staat is.

Blankenzee kwam tijdens datzelfde toernooi in Leipzig net te kort voor een plek bij de beste 24. Al jaren toont Blankenzee zich in zowel binnen- als buitenland een ware kampioen. Een prijs met de Nederlandse selectie ontbreekt nog op haar erelijst.

Onder leiding van coaches Peter van Zijp, Jord van Weeren en Marieke de Jong komt de teams van 4 jongens en 4 meisjes uit in verschillende events: Doubles, Teams en Singles.

De beste 24 spelers en speelsters over alle events plaatsen zich aan het eind van de week voor het Masters Event, waarmee het toernooi op zondag 27 maart wordt afgesloten. Het Nederlands team, dat ook bestaat uit vier meisjes, vertrekt vrijdagochtend vanaf Schiphol naar Reykjavik.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie