Ecolution afgemeerd in Den Helder

Zondagmiddag meerde de Ecolution af nabij het restaurant Stoom op Willemsoord. Het schip werd begroet door wethouder Erwin Krijns en Willemsoord-directeur Hans Broekmeulen.

De Ecolution, van wijlen astronaut Wubbo Ockels, zal tot half juli in de Helderse haven blijven liggen. Joint Venture Earth gaat de Ecolution ombouwen tot het 100% duurzaam is en geen giftige stoffen uitstoot.

Het schip zal de komende maanden diverse aanpassingen ondergaan en er wordt onderzoek gedaan welke technologie er allemaal nodig is aan boord om emissie-vrij om de Noordpool te kunnen varen. 

 

Bewustwording van ons klimaat en duurzaamheid, het blijven ontwikkelen van de maritieme arbeidsmarkt voor technisch personeel..

Het in de haven liggen van de Ecolution helpt om meerdere doelen van het college te bereiken, die eerder dit jaar besloot om het initiatief ‘Joint Venture Earth’ te sponsoren, gezamenlijk met de Port Of Den Helder en Willemsoord.

In de komende periode zal het schip regelmatig worden opengesteld voor publiek. Kijk op www.jointventureearth.com voor meer informatie.

Ook LOS TV was aanwezig bij de aankomst van dit bijzondere schip.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie