Wouters vraagt door inzake Scholte

De fractie van Behoorlijk Bestuur heeft aanvullende vragen aan het college gesteld over de juridische kosten die zijn en nog steeds worden gemaakt met betrekking tot de verkoop van het voormalig postkantoor.

Eerder werd al bekend dat de kosten voor het kort geding tegen Rob Scholte, om hem uit het pand te krijgen, zo’n 182.000 euro bedroegen.

“Het blijkt inmiddels dat u de procedure voortzet. Het spoedappel na initiële afwijzing heeft inmiddels geleid tot een dagvaarding voor 28 november 2017”, schrijft raadslid Michiel Wouters. Het college liet na de verloren rechtszaak weten dat er opnieuw met Rob Scholte zal worden gesproken met als doel overeenstemming te krijgen over de koop door Rob Scholte van het voormalig postkantoor.

“Het serieus onderhandelen lijkt op gespannen voet te staan met het aanvechten van de uitspraak in eerste instantie. Voorts lijkt het ook niet in het belang van de Helderse belastingbetaler dat u in dit stadium de juridisch kosten van de gemeente nog verder laat oplopen.”

Wouters wil weten of het college inmiddels met Scholte in gesprek is, wat de te verwachten kosten van het voortzetten van de juridische procedure zijn en of zij het met Behoorlijk Bestuur eens is dat “communiceren over de verkoopprocedure en de hoogte van de biedingen via de media als ongepast kan worden bestempeld en ook niet bijdraagt aan een serieuze onderhandeling met Rob Scholte”.

Verder wil de fractie weten welke biedingen er verder binnen zijn gekomen en van wie die afkomstig zijn.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie