Wordt vogelopvang nek omgedraaid?

Natuureducatiecentrum De Helderse Vallei en vogelasiel De Paddestoel zouden samengaan. Dat kost een smak geld en deze week werd bekend dat de gemeente dit niet beschikbaar stelt, althans niet voor het begrotingsjaar 2019. Het college legt andere financiële prioriteiten, bijvoorbeeld bij de zeehaven die met een miljoenentekort kampt.

De verantwoordelijk wethouder voor dierenwelzijn Duijnker spreekt van uitstel en niet van afstel. De gemeente fourneerde het noodlijdende vogelcentrum dit jaar al 15 duizend euro om de ergste nood te lenigen.

Betrokkenen vrezen echter dat de stekker uit de vogelopvang getrokken wordt. Het centrum in de Donkere Duinen aan de Jan Verfailleweg heeft jaarlijks minimaal 125 duizend euro nodig om zelfstandig te kunnen overleven. De Paddestoel vangt niet alleen vogels op maar ook wild.

In het LOS-radioprogramma de Week Op Zaterdag (DWOZ) van zaterdag 13 oktober is Ben Reiff van De Paddestoel te gast. Hoe nu verder met de  opvang van vogels? zal een van de vragen zijn.

De Week op Zaterdag is tussen 10.00 en 12.00 uur live te beluisteren op LOS radio. Klik hier voor alle frequenties.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie