Woon- en adresfraude aangepakt

Inwoners van Den Helder moeten veilig en prettig kunnen wonen. Daarom zijn er regels voor het huren en verhuren van een woning en dienen inwoners op grond van de Wet Basisregistratie Personen (BRP) ingeschreven te staan op het adres waar men daadwerkelijk verblijft.

Helaas houdt niet iedereen zich aan de regels. Woon- en adresfraude heeft veel negatieve gevolgen voor de omgeving, maar ook voor mensen die een woning zoeken.

Ook blijkt fraude vaak de basis te zijn voor het onrechtmatig aanvragen van uitkeringen, toeslagen, kinderbijslag, studiefinanciering, etc. Het kan ook een voorbode zijn van mensenhandel en diverse vormen van uitbuiting.

Fraude is oneerlijk, onveilig en onaangenaam. Heeft u vermoedens van frauduleus handelen door burgers, instanties en bedrijven? Bij het meldpunt melding-fraude@denhelder kunt u nu rechtstreeks een vermoeden van woon- of adresfraude melden.

Wilt u liever anoniem een melding doen? Dan kan ook. Een briefje aan het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. het fraudeteam woon-en adresfraude, Postbus 36 1780 AA Den Helder volstaat.

Binnenkort is het ook mogelijk om een vermoeden van fraude te melden via de website van de gemeente www.denhelder.nl.

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie