Woning gaat drie maanden op slot

Burgemeester Schuiling heeft dinsdag op grond van de Wet Damocles een woning in Julianadorp gesloten en verzegeld. Onlangs werd in het pand een grote hoeveelheid hennepplanten aangetroffen. De eigenaren mogen pas na drie maanden weer in hun woning.

De burgemeester heeft tot sluiting besloten. Hij heeft hiervoor artikel 13b van de Opiumwet toegepast, ook wel de Wet Damocles genoemd. Deze wet geeft de gemeente Den Helder handvatten om snel actie te ondernemen wanneer een handelshoeveelheid drugs wordt aangetroffen in een woning.

Op grond van het Damoclesbeleid heeft de burgemeester de bevoegdheid een woning te sluiten wanneer een handelshoeveelheid drugs van meer dan 50 gram of 20 hennepplanten wordt aangetroffen.

Burgemeester Schuiling: “Samen met diverse partners zoals de politie treden we kordaat op tegen drugsgerelateerde activiteiten. We handhaven waar nodig zodat de leefbaarheid in de wijk en het veiligheidsgevoel van inwoners is gewaarborgd”.

In de woning zijn 101 hennepplanten aangetroffen op de zolder. Op 12 februari 2016 is aan de eigenaren meegedeeld dat de burgemeester van plan is hun woning te sluiten voor de duur van drie maanden. De eigenaren hebben de woning vrijwillig verlaten. De woning is daarna door medewerkers van de gemeente afgesloten en verzegeld.

Als binnen twee jaar nogmaals een dergelijke overtreding plaatsvindt, gaat het zes maanden dicht. Bij een derde keer zelfs een jaar.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie