Wit is het nieuwe geel bij Connexxion

De nieuwe dienstregeling van vervoerder Connexxion is zondag ingegaan, maar dat is niet de enige wijziging die de passagier opvalt. Er rijden nu ook opeens heel andere bussen door Den Helder.

Het eerste dat opvalt is dat wit het nieuwe geel is, zowel op de bussen zelf als op de halteborden.  Wit is de kleur van Overal, de nieuwe flexdienst die Connexxion gelijktijdig met de gewijzigde dienstregeling heeft ingevoerd. Binnenin de bussen valt het nieuwe meubilair op, de nieuwe chipkaartlezer en de gewijzigde opstelling van de plaatsen voor mensen in een rolstoel of met kinderwagen. Die moesten voorheen in de meeste bussen plaatsnemen recht tegenover de uitgang, maar nu zitten ze direct naast de deuren.

De nieuwe bussen zijn veel stiller dan de vorige en dat merk je zowel binnen als buiten. De chauffeurs zitten op luchtgeveerde stoelen en er is een nieuw ticketsysteem gekomen. Voortaan geen losse kaartjes en stempel meer, maar plaatsbewijzen in de vorm van een bonnetje. De verwachting is dat half november (week 47) nog een aantal kleine, elektrische bussen naar Den Helder komen.

Ook prettig aan de nieuwe bussen: alles is binnen nog schoon en netjes, nog nergens kauwgom te bekennen en ook de merkstift is nog niet actief geweest. Wat zou het mooi zijn als dat voorlopig zo blijft.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie