WijkLeerbedrijf gaat officieel van start

Het WijkLeerbedrijf steekt maandag 25 juni officieel van wal in zorgcentrum De Groene Vecht. De nieuwe voorziening combineert re-integratie met informele hulpverlening in Nieuw Den Helder. Doelgroep zijn wijkbewoners en mensen die re-integreren richting een baan in de zorg.

Twintig mensen volgen sinds maart dit jaar via het WijkLeerbedrijf de opleiding Dienstverlening Helpende zorg en welzijn, een opleiding op mbo niveau 2. Een dag per week krijgen ze les van docenten van ROC Kop van Noord-Holland. Daarnaast doen zij waardevolle praktijkervaring op door informele hulp te bieden aan wijkbewoners die dat nodig hebben. Denk aan samen naar buiten gaan, boodschappen doen, gezelschap houden, samen koken en ondersteuning van activiteiten in de wijk.

Ook doen ze een zorgstage, zodat ze goed voorbereid de arbeidsmarkt op kunnen. Het leer- en werktraject duurt twee jaar. Aan het eind van het traject halen de deelnemers hun diploma en gaan ze aan de slag in een betaalde baan in de zorg.

Zorggroep Tellus nam het initiatief tot het WijkLeerbedrijf. Onder meer de gemeente Den Helder, het ROC en Omring zijn er bij betrokken.

Inmiddels zijn er 24 WijkLeerbedrijven in Nederland. De groeiende vraag uit de arbeidsmarkt naar personeel in de zorg wordt gekoppeld aan het inzetten van inwoners met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Op de foto De Groene Vecht in de Vechtstraat waar het WijkLeerbedrijf officieel van start gaat.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie