Wie wordt Raadslid van het jaar 2016?

De door de gemeenteraad zelf genomineerden voor de titel “Raadslid van het jaar 2016” zijn bekend. Het zijn Michiel Wouters (Behoorlijk Bestuur), Andries Pruiksma (PvdA) en Peter Reenders (Stadspartij).

Dit jaar brachten 26 van de zittende raadsleden een stem uit op hun collega’s. De bedoeling was drie personen te nomineren die hun rol van raadslid dit jaar het beste hebben vervuld.

Als raadslid heb je een uniek kijkje achter de schermen en je weet dus als geen ander wat er allemaal bij het raadslidmaatschap komt kijken. De raadsleden zelf (de vakjury) kunnen als geen ander bepalen wie zich het beste inzet, wie zich altijd goed voorbereid, wie bereid is zich te laten overtuigen, wie met fatsoen de discussie aangaat, wie boven de verdeling ‘coalitie/oppositie’ staat, et cetera.

In totaal kon op 33 personen worden gestemd, want ook de dit jaar vertrokken raadsleden Hans Baanstra en Arjan Koenen mochten worden genomineerd. Dat gebeurde overigens niet. Van de 33 te kiezen raadsleden kregen er 21 een of meer punten.

De drie genomineerden zijn dus Peter Reenders (winnaar 2014), Michiel Wouters (winnaar 2015) en Andries Pruiksma (eerste nominatie). De winnaar wordt op oudejaarsdag, tussen 12.00 en 13.00 uur, bekendgemaakt tijdens de terugblikuitzending van de lokale omroep.

Dan wordt ook bekend wie volgens het publiek het beste raadslid was in 2016. Op die verkiezing kan nog (via Denhelderactueel.nl) worden gestemd tot en met 28 december. Wie stemt maakt kans op enkele mooie prijzen.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie