Wie wordt de Ondernemer van het Jaar 2018?

Danielle Vaessen is een van de genomineerden voor Ondernemer van het jaar.

Daniëlle Vaessen (Multivlaai), Cees van der Wel (Helderse postzegel- en muntenhandel) en Geert Westerdijk (IQ Laboratory) zijn de drie genomineerden voor deze titel. De winnaar wordt maandag 14 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Helderse Ondernemers Vereniging bekend gemaakt. Ook zet de HOV dan de Starter van het Jaar in het zonnetje.

Het publiek kon de afgelopen weken zelf kandidaten voor de twee eretitels voordragen. Een vierkoppige jury, bestaande uit notaris Elka-Marina Arrindell, oud-topman Jan van der Zouw van multinational Eriks BV, accountant in ruste Joop de Jong en oud-redactiechef bij het Noordhollands Dagblad Ronald den Boer beoordeelde de inzendingen aan de hand van een groot aantal criteria.

Cees van der Wel en zijn echtgenote Conny zijn een begrip onder Nederlandse postzegel- en muntenverzamelaars. Vanuit het gehele land komen zij naar het knusse winkeltje in de Koningstraat, waar het bedrijf al sinds 1977 is gevestigd. Het echtpaar heeft de straat sindsdien ingrijpend zien veranderen maar zat zelf ook niet stil. Cees van der Wel vond via internet nieuwe wegen om zijn afzetmarkt te vergroten en heeft nu klanten van over de gehele wereld. Ook deelt hij op sociale media zijn kennis met informatieve filmpjes over filatelie. Daarnaast levert Van der Wel een belangrijke bijdrage aan de promotie van Den Helder, met de uitgifte van zogeheten eerstedagenveloppen en van speciale postzegels over Sail Den Helder, regionale kunstenaars en bijzondere gebouwen als vuurtoren De Lange Jaap.

De ambitieuze Daniëlle Vaessen trok de aandacht van de jury door haar rol in de vernieuwing van het Helderse Stadshart. Zij is een van de vier jonge ondernemers die investeerden in nieuwe winkels in het project De Hofdame aan de Beatrixstraat. Multivlaai, sinds 1989 in Den Helder, was aanvankelijk een familiebedrijf, maar Daniëlle Vaessen leidt de zaak nu alleen en doet dat volgens de jury met verve: zij opende een ijssalon aan de Beatrixstraat met 36 soorten Italiaans schepijs, verhuisde recent Multivlaai/Leonidas vanuit de Spoorstraat naar De Hofdame en ruimde in haar nieuwe zaak ook plek in voor Jamin, dat daarmee na decennia weer in de marinestad is teruggekeerd. Haar vlaaien zijn dagelijks vers vanuit Noord-Limburg aangevoerd, grotere hoeveelheden niet-verkochte vlaaien worden geschonken aan onder meer ziekenhuis, hospice en hulpdiensten.

Het bedrijf IQ Laboratory is bij het brede Helderse publiek relatief onbekend, maar dat geldt zeker niet voor de offshore. Het laboratorium, gevestigd aan Het Nieuwe Diep, onderzoekt onder meer voor deze bedrijfstak (afval)water op de aanwezigheid van minerale oliën. Daarnaast test IQ Laboratory voor hotels, jachthavens, campings en andere bedrijven drinkwater op legionella, e-colli en andere bacteriën. Het laboratorium bezit de hoogst haalbare Europese kwaliteitscertificaten en stelt er eer in opdrachtgevers zo snel mogelijk van onderzoeksresultaten op de hoogte te stellen. Ondernemer Geert Westerdijk is voortdurend bezig te innoveren en nieuwe afzetmarkten te creëren en ziet voor zichzelf onder meer een rol bij de conservering van windmolenparken op de Noordzee.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie