Wie stapt er op de soepfiets?

Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg Noord-Holland zoekt naar vrijwilligers die minimaal eens per maand met de soepfiets op pad willen. Iedere donderdag zoekt het team van de Soepfiets naar mensen die op straat leven en slapen.

Het team van de Soepfiets bestaat minimaal uit twee medewerkers. Op donderdagavond vertrekken zij rond 19:00 uur vanuit Bij Bosshardt aan de Loodsgracht 2 om warme soep en brood aan mensen aan te bieden.

“Zo laten we zien dat de mensen op straat niet vergeten worden”, laat een woordvoerster weten. “De medewerkers van de Soepfiets proberen met mensen in contact te komen en hen, indien nodig, door te verwijzen naar de reguliere hulpverlening. Zo kan soep de eerste stap richting verbetering zijn.”

Het Leger des Heils startte de Soepfiets vanwege signalen uit de stad waaruit bleek, dat er ondanks alle extra bedden die er bij de nachtopvang beschikbaar waren, nog steeds mensen op straat leven en slapen. Afgelopen winter reed de Soepfiets met een grote club zeer gemotiveerde vrijwilligers en dat leidde tot succes.

Vooral het contact maken met mensen en het opbouwen van contacten is bijzonder. Als vrijwilliger van de Soepfiets kun je helpen om eventueel de eerste stap richting verbetering te zetten.

Interesse? Kom dan langs of neem contact op met Erik of Rev (maandag -, woensdag -, of vrijdagochtend). Bij Bosshardt Den Helder, Loodsgracht 2, 1781 KL Den Helder, tel. 0223-610921.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie