Wethouder cultuur opende Poëzie Festival

Vrijdagmiddag vond in School 7 de derde editie van het Helders Poëzie Festival plaats. Na een inleidende speech en gedicht van Gerlof Boers nam, wethouder cultuur, Trees van der Paard, het woord.

“Woorden van dank voor de uitnodiging en de organisatie dat zij dit wederom hebben georganiseerd. Den Helder bruist van de evenementen en is blij dat ook het Helders Poëzie Festival daarbij hoort.”

“Poëzie is voor mij een veelzijdige manier om door middel van woorden invulling te geven aan gedachten, gevoelens, ervaringen en dat te delen met anderen. Ik ben blij dat de makers, van gedichten, vandaag deze met ons willen delen en hoop dat de aanwezigen inspiratie opdoen en kunnen genieten.”

Van der Paard opende dit Poëzie Festival met twee gedichten, waarvan een gedicht van Sylvia Hubers met als titel: “Openbaar Oog”.

Daana kwamen de dichters Gerlof Boer, Sofie, Henny Versteeg, Michiel Tegelberg (muzikale poëzie) Luc Mermuys en Ruud Bekkers in een dichters carrousel aan het woord.

Reimer Bekius deed vlak voor de pauze een muzikaal gedicht, gespeeld op zijn unieke ‘Trekzak’, getiteld ‘It AlderHûs’ van Pieter Jelles Troelstra. Het Poëzie Festival werd door zo’n 55 mensen bezocht en rond 17.00 uur afgesloten door Gerlof Boers.

(Foto reportage op www.losdenhelder.nl)

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie