Werk Sjaak Kooij bij Windkracht en Kunstuitleen

Galerie Windkracht 13 en de Kunstuitleen luiden het nieuwe jaar in met een solo-expositie van de kunstenaar Sjaak Kooij.

“In mijn werk betrek ik flarden van de actualiteit; met name sociale, culturele en politieke onderwerpen die het gezicht van deze tijd bepalen”, licht Kooij zijn werk toe. “Beelden uit actuele media en alledaagse gebeurtenissen – afgewisseld met beeldmateriaal uit eigen archief – haal ik uit de oorspronkelijke context waardoor er een spannende interactie ontstaat tussen beeld en inhoud.”

Hierdoor wordt de kijker op een andere manier geconfronteerd met deze hedendaagse onderwerpen. Thema’s als anonimiteit, vervreemding, individualisme en vergankelijkheid spelen een grote rol in het werk.

De opening is zondag 20 januari. Om 14.30 is er een preview in de Kunstuitleen op Willemsoord. Om 15.00 uur is de officiële opening in galerie Windkracht 13 aan de Weststraat. De toegang is gratis. Daarna zijn de schilderijen te bezichtigen tijdens de openingstijden. De tentoonstelling duurt tot 17 maart 2019.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie