Welke vogels leven er in je tuin?

In het weekend van 25 tot en met 27 januari vindt de Nationale Tuinvogeltelling weer plaats. Op die dagen kan iedereen de vogels in zijn eigen tuin tellen en doorgeven. Ook De Helderse Vallei doet mee.

Door de jaarlijkse Tuinvogeltelling komt de Vogelbescherming steeds meer over tuinvogels te weten, zoals het aantal en de soorten vogels die er in Nederland leven.

Daarom wordt iedereen in Nederland uitgenodigd om op vrijdag 25, zaterdag 26 of zondag 27 januari een half uur de vogels in de eigen tuin of op het balkon te tellen.

De getelde vogels kunnen vervolgens doorgegeven worden via de ‘app Tuinvogels’ of via de website Tuinvogeltelling. Op deze website is ook veel informatie te vinden over hoe het tellen precies moet en er zijn afbeeldingen van veel voorkomende vogels te zien.

Daarnaast is iedereen van harte welkom om op zaterdag 26 januari tussen 11.00 en 12.00 uur naar De Helderse Vallei te komen.

Daar kan samen met de leden van de Vogelwerkgroep Den Helder e.o. een uurtje vogels geteld worden rond De Helderse Vallei. Natuurlijk kunnen ook alle vragen over vogels dan gesteld worden. Doe je mee? Aanmelden vooraf is niet nodig en deelname is gratis.

Dit hele weekend leent De Helderse Vallei gratis vogel zoekkaarten en tellijsten uit, zodat iedereen op het terrein kan oefenen met vogels herkennen. Het bezoekerscentrum is te vinden aan de Jan Verfailleweg.

(Foto: Pixabay aangeleverd door De Helderse Vallei)

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie