Wegwerkzaamheden aansluitend op Noorderhaaks Julianadorp

De rotonde Langevliet/Noorderhaaks (foto) in Julianadorp en de weg naar de Breewijd zijn open. Aansluitend vinden nog aanvullende werkzaamheden plaats om de Langevliet en de Van Foreestweg als 30 km-zone in te richten. Tijdens deze werkzaamheden zijn de betreffende wegen afgesloten voor doorgaand verkeer. De woningen blijven bereikbaar.

De Langevliet tussen de nieuwe rotonde en de Van Foreestweg was afgelopen week nog dicht. Hier is een verbindingsduiker onder de weg door aangebracht. Ook is de fundering van de rijbaan hersteld en is de weg opnieuw ingericht. Verder is vlakbij de rotonde een asfaltdrempel gekomen en is het kruisingsvlak met inrit naar De Riepel verhoogd.

Komende week is de Van Foreestweg aan de beurt. Deze wordt ingericht als 30 km-zone. Er komen asfaltdrempels bij de Mr. Tigchelaarstraat en bij de fietsbrug naar Middelzand. Daarna worden wegversmallingen aangebracht. Aansluitend wordt de fietsoversteek bij Veul uitgevoerd als drempel en opnieuw ingericht.

In de week van 3 december starten de werkzaamheden aan de Langevliet tussen Veul en de Mr. J. Hendrikxstraat. Hier komt een drempel bij de oversteek bij de Schoolweg en bij de kruising met de Parkstraat/Wethouder De Boerstraat.

Tussen Mr. J. Hendrixstraat en rotonde Zuiderhaaks wordt in de aansluitende week (vanaf 10 december) op drie locaties gewerkt. Tussen de Wethouder de Boerstraat en de Mr. J. Hendrikxstraat komt een dubbele versmalling. Het fietspad krijgt hier een attentie-verhogende rode kleur. Bij de voetgangersbrug naar Buitenveld wordt de oversteek voor voetgangers verhoogd met een asfaltdrempel. Tot slot komt er een drempel bij de rotonde Langevliet/Zuiderhaaks om de start van de 30 km zone aan te geven.

De bussen van Connexxion zullen per fase aangepaste routes rijden. Meer informatie staat op www.connexxion.nl en op de borden bij de bushaltes.

Het weer kan roet in het eten gooien en de werkzaamheden vertragen. Met borden geeft de aannemer per werk de juiste periode aan.

Vragen over de uitvoering van de werkzaamheden? Neem contact op met aannemer BAM: tel. 088-4008091, E-mailadres: noorderhaaks@bam.nl, Facebook: Noorderhaaks Julianadorp

In het voorjaar werd al de Breewijd aangepakt (vrijliggend fietspad, oversteken en geluidsreducerend asfalt. Ook de rotonde met de Zuiderhaaks ligt er al een tijdje. Daarmee zijn nu de drie belangrijkste onderdelen van het project Noorderhaaks klaar.

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie